Η πρώτη επιτυχία

Ο Γιώργος δεν περιορίζεται μονάχα στην ερμηνεία αλλά συμμετέχει ενεργά στη σύνθεση και τον στίχο. Πριν την κυκλοφορία του πρώτου του άλμπουμ ο Γιώργος Αλκαίος γράφει τραγούδια και για άλλους καλλιτέχνες.

Η Αλέξια ερμηνεύει το «Ξυπνάει ο άλλος μου εαυτός», τραγούδι που χρησιμοποιήθηκε για τη διαφημιστική καμπάνια αναψυκτικού και ο Νότης Σφακιανάκης ερμηνεύει το «Όπα –Όπα» , το «Δεύτερα Χέρια» και το «Πες μου να πεθάνω». Τραγούδια που γνωρίζουν μέχρι και σήμερα μεγάλη επιτυχία.

Ο Μίλτος Καρατζάς, διευθυντής τότε της δισκογραφικής εταιρείας BMG, κυκλοφορεί τον πρώτο δίσκο του Γιώργου Αλκαίου με τίτλο «Με λίγο τρακ», εμπιστευόμενος τον στίχο στην Εύη Δρούτσα. Το τραγούδι «Τι- Τι» κάνει την διαφορά στην ελληνική μουσική σκηνή καθώς είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται ανατολίτικος ήχος σε συνδυασμό με δυτική pop, κάτι το οποίο ανέτρεψε τα μουσικά δεδομένα της εποχής. Από εκεί και πέρα ακολουθούν 6 δισκογραφικές δουλειές και η μια επιτυχία διαδέχεται την άλλη. 5 χρυσοί δίσκοι και 3 πλατινένιοι. Ένα μαύρο μαντήλι στο δεξί του χέρι γίνεται το σήμα κατατεθέν του για τα επόμενα 5 χρόνια. Είναι ο μόνος Έλληνας καλλιτέχνης που έκανε το φετίχ του …μόδα.