Τα πρώτα βήματα

Η πρώτη του εμφάνιση σε τηλεοπτική εκπομπή ήταν το 1989, όταν εμφανίστηκε στο «Έλα στο Φως» της ΕΤ 2. Ουσιαστικά ήταν το πρώτο reality της ελληνικής τηλεόρασης αφού μέσα από 1500 νέους ηθοποιούς, τραγουδιστές και χορευτές επιλέχθηκαν από κριτική επιτροπή μόνο οι 20. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Γιώργος, τότε, Βασιλείου. Εκεί σπουδάζει χορό με τον Daniel Lomel, υποκριτική με την Νίκη Τριανταφυλλίδου, μουσική με τον Γιώργο Χατζηνάσιο, ενώ διδάσκεται από τις εμπειρίες των Μίνωα Βολονάκη, Λάκη Λαζόπουλο και άλλων μεγάλων καλλιτεχνών του χώρου.

Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς περνάει με επιτυχία από την οντισιόν του Μίνωα Βολονάκη για το έργο του Σοφοκλή «Αντιγόνη», με πρωταγωνίστρια την αξέχαστη Αλίκη Βουγιουκλάκη σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη. Οι πρόβες της παράστασης διαρκούν 2 μήνες και η αφετηρία της μεγάλης περιοδείας είναι η Επίδαυρος. Ο αρχαίος χορός, όπου συμμετέχει ο Γιώργος, ήταν από τις μεγαλύτερες εμπειρίες για κάποιον που είναι μόλις 17 χρονών. Ήταν ο πρώτος που σε τόσο μικρή ηλικία εμφανίζεται σε χορό στην Επίδαυρο. Το ίδιο καλοκαίρι αποφασίζει να αλλάξει πλεύση και να βρεθεί από το χώρο του θεάτρου σε εκείνο της μουσικής.

Τον Σεπτέμβριο του 1991 ο συνθέτης Αβέτ Κυζιριάν δηλώνει συμμετοχή στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με το τραγούδι «Δεν με θέλεις τολμηρό» και τραγουδιστή τον Γιώργο. Είναι η στιγμή όπου ο Γιώργος Βασιλείου αλλάζει …σε Γιώργο Αλκαίο. Ο Γιώργος αποσπά το πρώτο βραβείο ερμηνείας και ξεκινάει την καριέρα του. Με την επιστροφή του στην Αθήνα υπογράφει στην BMG, το πρώτο του τετραετές συμβόλαιο.