Δισκογραφική πορεία

Η ανεξέλεγκτη πορεία της επιτυχίας σε συνδυασμό με το low profile του χαρακτήρα του ήταν αρκετά ώστε με την λήξη του συμβολαίου του από την BMG να δεχθεί μια σειρά σημαντικών προτάσεων από όλες σχεδόν τις δισκογραφικές εταιρείες. Η SONY MUSIC, είναι εκείνη η εταιρεία που καταφέρνει να αποκτήσει τον Γιώργο Αλκαίο στο δυναμικό της. Η πρώτη δισκογραφική δουλειά στη νέα του πλέον εταιρεία φέρει τον τίτλο «Ήχοι Σιωπής» και σοκάρει όλη την Ελλάδα με την extreme φωτογράφηση και το νέο look του Γιώργου. Σε κάτι λιγότερο από 24 ώρες γίνεται χρυσός. Ακολουθούν 4 δισκογραφικές δουλειές. Όλες χρυσές και οι 2 από αυτές πλατινένιες.

Το 2003 και με την λήξη του συμβολαίου του ο Γιώργος Αλκαίος, μετά από δύο μεγάλα συμβόλαια πολυεθνικών εταιρειών, αποφασίζει να μεταπηδήσει σε μια καθαρά ελληνική δισκογραφική εταιρεία. Η ALPHA RECORDS του έδωσε την δυνατότητα να δημιουργήσει μουσικά, κάτι που τον έκανε να δεχτεί την πρόταση συνεργασίας τους. Μια κίνηση που συζητιέται, εκτός από την υπογραφή του στην εταιρεία, είναι και το εξώφυλλο του πρώτου του cd στην ALPHA RECORDS, καθώς η συσκευασία θυμίζει DVD. Το 2004 κυκλοφορεί μια ειδική έκδοση από την ίδια δισκογραφική εταιρεία με 12 νέα τραγούδια και ένα 2ωρο DVD αφιερωμένο σε όλη την καλλιτεχνική του πορεία (τραγούδια – video clips και ερασιτεχνικές λήψεις από συναυλίες) . Γνωστές προσωπικότητες από όλους τους χώρους (τραγουδιστές, ηθοποιοί, μοντέλα, παρουσιαστές, δημοσιογράφοι) μιλούν για εκείνον.

Το 2006 ο Γιώργος συναντάει και πάλι δισκογραφικά τον Μίλτο Καρατζά. Αυτή τη φορά η συνεργασία τους γίνεται κάτω από την στέγη της Virus Music, με ένα διετές συμβόλαιο. Όλο αυτό το διάστημα ο Γιώργος ονειρεύεται τη δημιουργία μιας δικής του μουσικής εταιρείας και το όνειρο του δεν αργεί να πάρει μορφή.
Το Νοέμβριο του 2008 ο Γιώργος Αλκαίος μαζί με τον Διονύση Σχοινά δημιουργούν την Friends Music Factory, την εταιρεία παραγωγής ήχου, εικόνας και έντυπου υλικού. Η Friends Music Factory αποτελεί την πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα διακίνησης cds στα περίπτερα και βιβλιοπωλεία, ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο την αγορά πώλησης των cds από 180 σε 14.000 σημεία. Η Friends Music Factory δεν πρωτοστατεί μόνο στα σημεία πώλησης αλλά και στην τιμή των cds, αφού καταφέρνει να την ‘ρίξει’ στα 9.90€, κάνοντας τις υπόλοιπες πολυεθνικές εταιρείες της χώρας μας, να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.
«Το δικό μας παραμύθι» είναι η πρώτη δουλειά του Γιώργου, που φέρει την υπογραφή της δικής του πλέον εταιρείας. Στο cd αυτό υπάρχει και η συμμετοχή της Αρετής Κετιμέ σε ένα ντουέτο έκπληξη. Με την συνεργασία αυτή στο τραγούδι «Άμα δε σε δω», ο Γιώργος και η Αρετή κατάφεραν να ρίξουν γέφυρα ανάμεσα στο εμπορικό και έντεχνο τραγούδι.

Ο Γιώργος Αλκαίος καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας του έχει «ντύσει» μουσικά τηλεοπτικές εκπομπές σε ιδιωτικά κανάλια που σημείωσαν μεγάλη τηλεθέαση, τίτλους αρχής σήριαλ της ιδιωτικής τηλεόρασης καθώς επίσης και το σήμα του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, την περίοδο αγοράς του από τον Δημήτρη Κοντομηνά.